Boekpagina

Rollen op GreenAct

Er zijn verschillende gebruikersrollen op GreenAct die iets zeggen over de toegangs- en administratie bevoegdheden van leden.

  • Anonieme gebruikers: deze gebruikers zijn niet ingelogd, dus kunnen ze alleen alle inhoud zien die is ingesteld als "openbaar". Ook kunnen ze de profielen van andere leden niet bekijken. Sommige evenementen zijn echter zo ingericht dat u zich ook als anonieme gast kunt aanmelden.
  • Ingelogde gebruiker (community): Deze gebruikers hebben zich geregistreerd en hebben dus een account zodat ze inhoud, groepen en evenementen kunnen becommentariëren, bewerken en creëren. Ze kunnen ook lid worden van andere groepen en deelnemen aan andere evenementen.
  • Group manager: Alle ingelogde gebruikers kunnen deze rol op zich nemen door ofwel een groep op te richten (en dus automatisch de groepsbeheerder te zijn als groepsoprichter) of door de rol toegewezen te krijgen door een groepsoprichter. Groepsmanagers kunnen de leden van hun groep beheren en de "Over"-pagina van de groep ontwerpen. Bovendien kunnen ze, net als andere ingelogde gebruikers, de inhoud en gebeurtenissen van hun groep bewerken: De groepsbeheerder heeft dezelfde machtigingen als groepsbeheerders (zo worden content- en sitebeheerders die in groepen zitten genoemd).
  • Contentmanager: heeft een overzicht van alle content op GreenAct. Het is een rol die maar een paar gebruikers hebben en die alleen wordt toegewezen door de sitebeheerder. Contentmanagers kunnen alle inhoud, berichten, opmerkingen en groepen verwijderen wanneer nodig. Inhoud kan worden bewerkt voor zover toegestaan ​​door de bewerkingsrechten van de oorspronkelijke auteur.
  • Sitemanager: Sitebeheer is de rol met de meeste bevoegdheden op GreenAct en is voorbehouden aan slechts een paar mensen op het hoofdkantoor van Greenpeace Nederland in Amsterdam. Sitemanagers configureren GreenAct en beheren gebruikers.