Boekpagina

GreenAct Gedragscode

GreenAct gedragscode

GreenAct is het platform voor iedereen die in actie wil komen met Greenpeace Nederland. 

1. Begin van deze overeenkomst, registratie en gebruikersaccount

1.1 Registratie is vereist om volledig gebruik te kunnen maken van het GreenAct platform.

1.2 Door gebruik te maken van het platform ga je akkoord met de GreenAct gedragscode.

1.3 Zeker als je je bij een activisten team wil voegen, is het belangrijk dat je bij de registratie je echte voor- en achternaam opgeeft. Let er op dat je bij het kiezen van je bijnaam/actienaam geen inbreuk maakt op rechten van derden, met name rechten op namen en merken: doe je niet voor als iemand anders.

1.4 Bij registratie kies je een wachtwoord. Je bent verplicht je wachtwoord geheim te houden. Wij zullen je nooit om je wachtwoord vragen. Om veiligheidsredenen en om misbruik te voorkomen, dien je je wachtwoord regelmatig te wijzigen. Je bent als enige verantwoordelijk voor het beveiligen en opslaan van je wachtwoord.

1.5 Gebruikers kunnen zich slechts één keer registreren op het GreenAct platform en slechts één gebruikersprofiel aanmaken. Je mag je gebruikersaccount niet aan derden overdragen of door derden laten gebruiken.

 

2. GreenAct gedragscode

2.1 Eerlijke samenwerking

Ook al bevinden we ons op GreenAct in een virtuele omgeving, we mogen we de algemene regels van fatsoenlijk omgaan met elkaar niet vergeten of negeren. We communiceren met echte mensen die allemaal één ding gemeen hebben: toewijding aan het klimaat en de natuur. 

We vragen alle gebruikers om echte namen (d.w.z. voor- en achternaam) in hun profiel in te voeren. Als je ook een bijnaam/actienaam invult, worden je voor- en achternaam onzichtbaar gemaakt voor alle platforms gebruikers behalve een selecte groep medewerkers van Greenpeace Nederland. 

2.2 Niets illegaals en onethisch, en geen aanmoediging tot onverantwoordelijke acties

Inbreukmakende en onethische berichten met  pornografische, extreemrechtse, racistische, discriminerende, seksistische, satanische, gewelddadige, beledigende, lasterlijke, of anderszins haatdragende of onaanvaardbare inhoud, en links naar dergelijke inhoud, mogen niet in de gemeenschap worden gepubliceerd. Het community management behoudt zich het recht voor om overeenkomstige opmerkingen van de auteur te verwijderen. 

We tolereren geen enkele aanmoediging of promotie van onverantwoordelijk, ongezond, gewelddadig, illegaal of onethisch gedrag. Dergelijk gedrag kan leiden tot een ban van het platform.

2.3. Dialoog en kritiek

Een gemeenschap gedijt op de levendige uitwisseling onder elkaar. Dat betekent dat je verschillende meningen kunt hebben. We bieden iedereen de kans om diens mening te geven, mits hiermee niemand wordt beledigd, gekleineerd of geschonden in diens persoonlijke rechten. Ethisch, vriendelijk gedrag wordt verwacht. We verwelkomen verschillende perspectieven en kritiek is welkom, mits dit wederom constructief is en binnen de kaders van ethisch en vriendelijk gedrag valt. Beledigingen, scheldwoorden en bedreigingen zijn absoluut ongewenst. Gedrag in strijd met deze richtlijnen kan leiden tot het verwijderen van inhoud en/of een ban van het platform.

2.4. Off-topic opmerkingen en onvolledige bijdragen

Opmerkingen die het onderwerp van de betreffende bijdrage niet oppikken en/of behandelen, moeten worden vermeden of in de juiste groep worden besproken. Wanneer de community managers een bijdrage niet binnen de thema’s vinden passen, is hen het recht behouden om de bijdrage te verwijderen. Hetzelfde geldt voor onvolledige bijdragen zoals een enkele link of uitspraak zonder gronding. Het is ook belangrijk om je uit te drukken op een manier die iedereen kan begrijpen.

2.5. Vertrouwelijk

Houd er rekening mee dat GreenAct openbare groepen en threads heeft die iedereen kan zien. Denk goed na over wat je publiek over jezelf wil delen. Vertrouwelijke, interne of persoonlijke gegevens horen hier niet thuis. Er zijn dingen die beter in een persoonlijk gesprek worden behandeld dan op een openbaar platform. 

2.6. Inhoud en gegevens

Gebruikers mogen alleen inhoud publiceren die geen inbreuk maakt op gebruiksrechten of auteursrechten. Veel gegevens (b.v. foto's, video's) mogen zonder toestemming van de auteur niet worden gebruikt, bewerkt, gewijzigd, doorgestuurd of op een andere manier worden misbruikt. Dit geldt ook voor ontvangen berichten! Behandel deze gegevens daarom vertrouwelijk. 

2.7 Auteursrechten

Copyright, handelsmerk en naamgevingsrechten mogen niet worden geschonden. Let dus op: teksten en afbeeldingen die auteursrechtelijk beschermd zijn en niet van de betreffende gebruiker zijn, mogen niet worden gepubliceerd. Gelieve geen volledige artikelen/teksten te citeren, aangezien ook deze auteursrechtelijk beschermd zijn. Alle geüploade inhoud is gelicentieerd onder CC-licentie: Attribution-NonCommercial-NoDerivatives (CC-BY-NC-ND).

2.8 GreenAct gedragsregels

De GreenAct gedragsregels  worden niet besproken, ze liggen vast. Als jij je niet aan die regels wenst te committeren, is dit niet de community voor jou.  Als er een geschil is of iets onduidelijk is, neem dan contact op met de community managers. Zij beantwoorden graag je vragen en helpen je graag verder. 

2.9 Misbruik

Elk misbruik, elke schending van de GreenAct gedragscode kan leiden tot uitsluiting van de persoon en/of diens inhoud op het platform.