Boekpagina

Evenementen

In dit hoofdstuk vind je alles wat je moet weten over het aanmaken, registreren en organiseren van evenementen op GreenAct. Je vindt hier ook informatie over de zichtbaarheid van je evenement.
 

Evenement aanmaken

Je kunt op drie manieren een evenement maken:

1. Gebruik het '+' symbool in de menubalk en selecteer de optie "Nieuw evenement" of

2. Klik op "Evenement aanmaken" onder het tabblad 'Evenementen' in je account of

3. Je klikt op "Evenement aanmaken" onder het tabblad Evenementen in een groep waar je lid van bent.

Vervolgens wordt er een pagina geopend waarop je de volgende gegevens kunt invoeren. Alle informatie die verplicht is, is gemarkeerd met een rood sterretje.

 • Type evenement: Selecteer de optie die het best past bij het evenement dat je wil aanmaken.
 • Titel: Zoek een passende, zo specifiek mogelijke titel voor uw evenement zodat deze goed vindbaar is en gebruikers snel begrijpen wat er tijdens het evenement zal gaan gebeuren. Deze informatie is verplicht.
 • Afbeelding: Voeg een afbeelding toe die het evenement illustreert. Een foto zegt soms meer dan duizend woorden! Dit is optioneel maar sterk aan te raden. Toegestane bestandsformaten zijn png, gif, jpg, jpeg met een maximale grootte van 100 MB. Geef een copyright op voor elke afbeelding - meer informatie over copyright vind je hier [INSERT].
 • Groep: Kies de groep waarin je je evenement wil laten verschijnen.Je kan hier maar een groep selecteren. Later kan je dit evenement wel handmatig in andere groepen delen. Je kan je evenement alleen plaatsen in groepen waar je zelf lid van bent. De zichtbaarheidsopties kunnen automatisch veranderen wanneer je een groep selecteert. Dit komt omdat sommige groepstypen beperkte zichtbaarheid hebben. Als je bijvoorbeeld een besloten groep hebt geselecteerd, is je evenement automatisch alleen zichtbaar voor de leden van deze groep.
 • Zichtbaarheid: In principe zijn er drie opties waaruit je er één kunt kiezen (tenzij deze al beperkt is door de keuze van de groep en dus het groepstype).
  • Openbaar - zichtbaar voor iedereen, ook niet-leden van GreenAct
  • Community – alleen zichtbaar voor GreenAct-leden
  • Groepsleden - alleen zichtbaar voor groepsleden
 • Registratie-opties: Hier kunt je bepalen hoe gebruikers zich kunnen registreren voor het evenement. Als nodig kan je hier een maximaal aantal deelnemers vastleggen. Je kan dit aantal op elk moment wijzigen (alle gebruikers die zich hebben geregistreerd, blijven dan echter wel geregistreerd, ook als je het maximum aantal verlaagt).
 • Datum en tijd: Vul hier het begin en einde van het evenement in. Je kan ook "Hele dag" aanvinken. Deze informatie is verplicht.
 • Locatie: Hier is ruimte voor de exacte locatie waar jouw evenement plaatsvindt. Dit is optioneel.
 • Beschrijving: Hier vindt je een vrij tekstveld waarin je je evenement kunt toelichten. Je kunt er ook een link of een afbeelding invoegen, het lettertype en de lettergrootte aanpassen en opmaak toepassen zoals cursief of vet. Je hebt ook de mogelijkheid om video's of audio's toe te voegen via het "Media"-pictogram. Als je op het symbool klikt, wordt er een venster geopend waarin je de link kunt invoeren. Tip: Tijdens het bewerken kunt u het veld Beschrijving ook groter maken door op het uitvouwende pijlpictogram te klikken. Dit maakt het schrijven van de omschrijving overzichtelijker.
 • Bijlagen: voeg hier optioneel een of meer bestanden toe aan het evenement. Pas wanneer je een bijlage hebt toegevoegd verschijnt er een nieuw veld om nog een bijlage toe te voegen. Toegestane bestandsformaten zijn: txt, pdf, doc, docx, ppt, pptx, xls, xlsx, csv, odt, psd, zip, jpg met een maximale grootte van 100 MB.
 • Evenementorganisatie: aangezien jij dit evenement aanmaakt, wordt jouw naam hier automatisch ingevuld - maar je kan in plaats daarvan ook een andere naam invoeren. Je kunt ook andere organisatoren aan het evenement toevoegen door op "Nog een item toevoegen" te klikken. Bij het invoeren van de naam kan je deze intypen of selecteren uit de lijst die verschijnt zodra u de eerste paar letters hebt ingetypt. U kunt ook de volgorde van de organisatoren wijzigen door het pictogram met vier pijlen te slepen.
 • Tag-inhoud: Hier kan je een of meer termen toewijzen die vervolgens aan je evenement worden gekoppeld. Dit maakt het makkelijker voor andere gebruikers om je evenement te kunnen vinden. Dit is sterk aan te raden. Klik in het veld onder de betreffende hoofdcategorie en selecteer één of meerdere termen uit de lijst. Scheid meerdere termen met een komma.
 • Comments: Hier kun je instellen of gebruikers commentaar mogen geven op je evenement. De reacties zijn alleen zichtbaar voor geregistreerde gebruikers.
 • Publicatiestatus: De standaard hier is dat je evenement wordt gepubliceerd wanneer het wordt opgeslagen. Als je je evenement later nog wil bijwerken voor je deze publiceert kun je het vinkje "gepubliceerd" verwijderen. Je evenement wordt dan opgeslagen en is alleen zichtbaar voor jou.
 • Druk op opslaan en je bent klaar. Je evenement is aangemaakt! 
 • Tip: Mocht je het evenement nog met andere groepen willen delen, doe dit dan door de link in de zoekbalk te kopieeren en in de betreffende groep in de stream te delen.

Evenement bewerken

Om het evenement te bewerken, selecteer je het evenement dat je hebt aangemaakt en wil bewerken en klikt je op het potloodpictogram in de rechterbovenhoek van de bannerafbeelding. Vervolgens wordt het evenement geopend met de afzonderlijke velden (beschrijving zie hierboven "Hoe maak ik een evenement aan?"). Klik na het wijzigen van de gegevens op Opslaan.

Als je later de commentaarfunctie uitschakelt, blijven de reeds geschreven commentaren voor uw evenement behouden. Alleen het plaatsen van nieuwe reacties is dan niet meer mogelijk.


Evenement verwijderen

Om een ​​evenement te verwijderen, volg je hetzelfde proces als bij het bewerken van het evenement en klik je op het potloodpictogram in de rechterbovenhoek van de bannerafbeelding op de pagina van het evenement. Onderaan de bewerkingspagina voor het evenement vind je de knop "Verwijderen" aan de linkerkant (naast het voorbeeld). Klik daar en bevestig. Het evenement wordt dan onherroepelijk verwijderd.